Maailma
Sheol-Saari
​
Sheol on jaettu laumojen kesken kolmeen osaan ja pieni osa on hermien. Sen sijaintia ei voi selvittää ja se on keskellä merta. Saari on eristäytynyt mantereista, joten saaren asukit eivät muualle pääse. Ihmisten aikana sukupuuttoon kuolleet lajit ovat tällä saarella elossa. Saari on 15 metriä merenpinnan yläpuolella ja ainoa matala kohta on ranta. Meni sitten minne tahansa muuhun saaren kolkkaan niin reunalla odottaa aina korkea pudotus. Jos haluaa matkata saaren itäisestä päästä läntiseen päähän, pitää varata ainakin noin kaksi vuorokautta hitaalla vauhdilla matkustaessa.
Kyvyt
Kyvyt ovat jumalten antamia. Niillä he pyrkivät hallitsemaan hevosten sotaa maan pinnalla ja tästä syystä kyvyt eivät toimi täysin hevosten halujen mukaan. Kyvyt eivät myöskään anna kenellekään täydellistä ylivoimaa ja jokaisesta laumasta löytyy muutama kyvyllinen. Myös osalla hermeistä on yliluonollisia kykyjä. Sheolin asukkailla ei ole mitään aavistusta, että erikoiset kyvyt ovat Jumalten luomia. Yksittäisen kyvyn haltijan kuoltua kyseinen kyky siirtyy toiselle jumalten valitsemalle hevoselle(käytännössä roolipelaaja voi siis valita kyvyn, jota ei ole toisilla hahmoilla tai on ollut kuolleella hahmolla). Kyvyt voivat myös joskus esiintyä esineissä, jolloin kyky siirtyy esineen mukana seuraavalle. Kykyjä omaavia esineitä voi olla esimerkiksi korut, erikoisennäköiset kivet tai muut mukana kuljetettavat esineet.
LISTA KYVYISTÄ JOTKA OVAT JO KÄYTÖSSÄ TAI JOITA EI MUUTEN SAA KÄYTTÄÄ
-Lentäminen(siivet)
-Elementtivoimat(Tuli,maa,ilma,vesi)
-Sarvelliset voimat
-Teleporttaaminen
-Telepaattinen liikuttaminen
-Pimeänäkö
-Jähmettäminen
-Yliluonnollinen voimakkuus
-Suojakilpi(esinekyky)
-Seireenivoima
-Kehojen hallinta
-Näkymättömyys
-Kosketusparantaminen
-Psykoskopia(näkyjen näkijä)
-Ajatustenluku
​
​
YSA
Yhdistyneen Sheolin Aate
​
Ysan periaatteena on yhdistää saaren laumat, jotta sodat ja katkeruus muita laumoja kohtaan loppuisi. Aatteeseen kuului ennen paljon enemmän hevosia, mutta epäonnistunut vallankaappaus Aderlinissa johti jäsenten vähenemiseen. Raymond Aderlinista on aatteen perustaja ja edelleen jatkaa toimintaa pienemmän joukkion kanssa. Heillä on jäseniä jokaisesta laumasta kuten myös hermejä. Ysa toimii salassa eikä uudelleen järjestäytyneestä ryhmästä tiedetä liittyneiden ulkopuolella. Ysan yksi tärkeimmistä säännöistä onkin, ettei siitä puhuta edes kumppaneille, elleivät he itse kuulut aatteeseen. Ryhmä kokoontuu säännöllisen epäsäännöllisesti Aderlinin etelärajan lähellä sijaitsevalla suurella vanhalla kuusella(merkitty karttaan). Ysa etsii nyt lisää jäseniä aatteen jättäneiden tilalle.
Ysan jäsenet:
Raymond(Aderlin), Haxo(Hermi), Jenny(Violence), Vyr(Violence), Frank(Violence), Gary(Ticho), Susan(Ticho) Secro(Ticho), Daryan(hermi) Jahar(Ticho, uusi)
Hevosten uhat:
Saarella elää myös ajan kuluessa muokkaantuneita yksilöitä, kuten oudot sudet ja suuremmat karhut. Tämä on pieni lista hevosia uhkaavista pedoista ja myrkyllisistä kasveista
Äärimmäisen harvinainen:
Karhu: Eri rotuiset karhut uhkaavat hevosia etenkin Violencen alueella. Kontiot ovat suuria, neljällä jalalla on noin kolme metriä korkeita ja kahdella jalalla seistessään korkeus on neljässä ja puolessa metrissä. Karhun voi kaataa vain suurella joukolla ja silloinkin joukko luultavammin kärsii tappiota.
Smilodon(sapellihammaskissa): Näitä on koko saarella enää noin 50 yksilöä ja liikkuvat yksin. Vain harva on nähnyt elämänsä aikana kyseisen kissan ja vain rohkeimmat ovat uskaltaneet kaataa sellaisen. Tämä laji on mestari piiloutumaan ja saalistaa enimmäkseen pieniä eläimiä. Säkäkorkeudeltaan Smilodon on noin 120 cm korkea ja pituudeltaan tämä laji voi parhaimmillaan kasvaa jopa 3,30 metriseksi. Sen kulmahampaiden pituus on n. 20 cm.
Hullukaali: Kellertävät terälehdet, jotka tyvestä ovat tummia. 15-100cm korkeat varret. Lehdet suuria ja nuolen mallisia. Pienikin annos saattaa aiheutta myrskytyksen. Useimiten se aiheuttaa käyttäjälleen hallusinaatioita, joita on kuvattu epämielyttäviksi, pelottaviksi ja todentuntuisiksi. Harvinaisempia käytöstä johtuneita oireita ovat kouristukset, oksentelu ja verenpaineen kohoaminen. Suurina määrinä johtaa kuolemaan. Koko kasvi on myrskyllinen, mutta erityisesti siemeniä pitää varoa.
Tapaa vain harvoin:
Jättiläissusi: Tämä laji on todella suuri ja se liikkuu 2-3 hengen laumoissa paria poikkeusta lukuun ottamatta. Säkäkorkeudeltaan se on noin 110 cm ja pituudeltaan noin kaksi metriä ilman häntää. Yhden suden voittamiseen tarvitaan kaksi normaalia soturia, mutta suurimmat ja kokeneimmat hevoset voivat voittaa suden yksinkin. Normaalikokoisen lauman voittamiseen tarvitaan tuplamäärä hevosia.
Ukonhattu(kasvi): Sinivioletti hattumainen kukka. Haitallisuus: Kasvista eristyy akonitiiniä ja näin ollen Ukonhatusta voi saada akonitiinimyrkytyksen, mikä johtaa kuolemaan suurina määrinä syötynä. Voidaan käyttää myös hoitokasvina pienissä määrin verenkiertosairauksiin.
Belladonna/Myrskkykoiso: Yli metrin korkuinen varsi, Lehdet ovat soikeita, suippoja ja harvakarvaisia. Ruskeavioletit riippuvat kukat ovat yksittäin. Epämiellyttävä tuoksu, Tuoreena mustat myrkkymarjat, raakana vihreät. Kokonaan erittäin myrskyllinen. Myrskky aiheuttaa sydänvaivoja, voimakkaita hallusinaatioita ja suurina annoksina sekavuustilan. Pahimmillaan johtaa kuolemaan.
Yleinen:
Puuma: Aivan normaali puuma jolla on tapana hyökätä uhrinsa kimppuun yleensä korkealta. Metsässä kulkiessa täytyy olla varuillaan. Puuma viihtyy paikoissa, joissa puiden oksat ovat hevosen tasolla. Yksin liikkuvan puuman kanssa selviää yksin.
Myrkkykatko: Koiranputkea muistuttava kasvi, mutta eroina on punatäpläinen ja sileä varsi. Tuntomerkkeinä on myös kissanvirtsaa muistuttava haju. Hajun voi siis sekoittaa sapellihammaskissan virtsaan ja näin ollen hämätä hevosen hajuaistia.
Kielo: Suurilehtinen ja valkokukkainen metsän kasvi. Myrkytys voi aiheuttaa mahalaukun, limakalvojen ja suun ärtymistä ja pahoinvoinnin tunnetta sekä oksentelua ja ripulia. Myrkytys voi kiihdyttää virtsaneritystä, aiheuttaa huimausta ja ahdistavaa tunetta rinnassa. Suurina määrinä myrkky voi aiheuttaa heikentyvään sydämmentoimintaan ja rytmihäiriöihin. Ääritapauksissa tajuttomuuteen ja kuolemaan.
Niittyleinikki: Kasvaa kosteilla paikoilla. Niittyleinikissä muodostuu pureskeltaessa myrkyllistä, polttavaa ainetta. Niittyleinikin syönti aiheuttaa lisääntynyttä syljeneritystä, lievää ähkyä ja ripulia.